Sinds 2007 de grootste waterpijp winkel van Europa!

Waterpijp Kolen

Waterpijp Kolen voor Shisha Hookah

Kolen voor je waterpijp, hookah of shisa, je vind ze allemaal bij ons. Maar wat is nu het verschil tussen de kolen. In hoofdlijnen zijn er twee soorten, natuurkolen en quick light kolen. Hier onder volgt daarvan de uitleg

Natuurkolen

Natuurkolen voor de waterpijp zijn, zoals de naam al aan geeft, gemaakt van natuurproducten. De twee producten die wij leveren zijn kolen gemaakt van cococos en van bamboo. Natuurkolen hebben een aantal voordelen ten opzichte van quick light kooltjes. 

1. Ze branden veel langer. Er zijn kooltjes die tot wel twee uren kunnen verhitten. Je kunt dus met minder kooltjes langer mee

2. Ze geven minder bijsmaak. De verbranding van de natuurkolen is erg zuiver. Hierdoor geven ze heel weinig bijsmaak. Er komt simpelweg minder as vrij en daardoor blijft de puurheid van de tabak behouden.

3. Ze zijn kleiner dan de quick light.. De natuurkolen zijn er in verschillende formaten maar de gemiddelde grootte is 25x25x25mm. Ze zijn daarmee een stuk kleiner dan de quick light kooltjes. Het voordeel hiervan is dat je de kooltjes over de kom kunt verdelen en daarmee langer met je tabak toe kunt. Om de tabak te verhitten gebruik je per kom gemiddeld 3 blokjes, afhankelijk van de grootte van de kom uiteraard. 

4. Ze zijn geschikt voor heat management systemen. Doordat ze klein van formaat zijn kun je de kolen goed gebruiken in heat management systemen zoals bijvoorbeeld chimneysets, Oduman Ignis heatmanager, Kaya Block en de Kaloud Lotus. Dit zijn heat management systemen waarmee je de temperatuur uitstkend kunt regelen. Door luchtinlaten bepaal je de toevoer van lucht naar het kooltje. Des te meer lucht, des te heter het kooltje.

Er is wel een nadeel dat aan de natuurkolen kleeft. Je moet ze eigenlijk altijd verhitten met een elektrische verhitter. Met een gasaansteker duurt het gewoon lang voordat ze op temperatuur zin. 

Bekijk alle natuurkolen HIER

Quick light kooltjes (snel ontbrandende kolen)

De andere soort kolen die wij verkopen zijn de quick light kolen. Dit zijn snel ontbrandende kooltjes. Door middel van een brandstof kun je met een handbrander deze kolen makkelijk aan krijgen. Het grote voordeel is dat ze snel warm zijn en dat je de kooltjes overal mee naar toe kunt nemen zonder dat je een elektrische brander nodig hebt. Deze twee voordelen maken de quick light kooltjes ontzettend populair en veel gebruikt. De quick light kolen die wij verkopen zijn van het merk Belgian Charcoal. Dit bedrijf is al jaren actief in de productie van kwalitatief uitstekende kwaliteit snel ontbrandende kolen. Nadeel van de kooltjes is dat ze een vast vorm hebben, relatief groot, en dus niet geschikt zijn voor een heatmanagement systeem. Daarnaast geeft de brandstof een lichte bijsmaak en blijft er ook relatief veel as achter tijdens het roken. Onder de echte die-hard waterpijp rokers is dit een zonde. Als je niet heel vaak rookt zul je het verschil bijna niet merken. Dit maakt de kolen heel populair onder de startende, beginnende roker. Waterpijp online verkoopt de quick light kolen in drie maten, 33mm, 40 mm of 50mm. 

Bekijk alle quick light kolen HIER

Van alle kolen hebben we een korte youtube film gemaakt met uitleg. Deze kun je hier bekijken:

 

Wanneer je verder wilt gaan op de site,
geef je aan dat je 18 jaar of ouder bent.

Ben je 18 jaar of ouder?

Waterpijp-Online.nl verkoopt geen rookartikelen als je jonger bent dan 18 jaar,
omdat dit schadelijk is voor je gezondheid en wettelijk verboden is.
lees er hier meer over.< 18 verkopen wij geen rookartikelen