Sinds 2007 de grootste waterpijp winkel van Europa!

Waterpijp Roken, Tips & Tricks

Hier vind je een gebruiksaanwijzing, een aantal tips en de etiquette die het waterpijp roken leuker en makkelijker maakt. 

 

De waterpijp

Een waterpijp is een apparaat voor het roken van speciale smaaktabak. In het buitenland gebruikt men termen als: Hookah, shisha, narghile en hubbly-bubbly.

Het roken van pijptabak is in het Midden-Oosten al 900 jaar traditie en het wordt veel gedaan in restaurants en waterpijpcafés.

Ook in westerse landen neemt het roken van de waterpijp enorm snel toe in populariteit. Na Amerika en landen als Duitsland en Frankrijk ontdekt men ook in Nederland steeds meer hoe gezellig en ontspannen het is om met vrienden een waterpijp met heerlijke smaaktabak of Steam Stones te roken.

Het roken van zogenaamde "Steam Stones" wordt steeds populairder en is een alternatief voor 'schadelijke' waterpijptabak. Deze Steam Stones (dampstenen) is de nieuwe trend op het gebied van waterpijp roken! Reden hiervoor is dat de Steam stones, damp stenen geen nicotine en teer bevatten. 2 schadelijke bestanddelen die wel in normale smaaktabak zit.

Hoe werkt het:

Net zoals tabak stop je de steentjes boven in de tabakskom. Door verhitting geven de steentjes damp af. Dit geeft een hele mooie rook sensatie! (voller en langer dan tabak!)

In het Midden-Oosten worden mensen die waterpijp roken gezien als sociaal en ontspannen. Dit in tegenstelling tot mensen die sigaretten roken en worden bestempeld als gehaast en gestrest. Het is dan ook de bedoeling dat je alle tijd neemt voor het roken van een waterpijp. Een enkele sessie duurt wel drie kwartier tot een uur.

 


 

Gebruiksaanwijzing Waterpijp Roken

Een waterpijp bestaat uit vier essentiële delen:
- Tabakskommetje: hier komt de rookwaar in.
- Metalen schacht: deze loopt van onder het tabakskommetje tot in het glazen reservoir, net onder het waternivo.
- Glazen reservoir: gevuld met vloeistof (meestal water, maar er kan ook alcohol of een andere drank in gedaan worden).
- Slang: flexibele slang met mondstuk waardoor de rook wordt opgezogen.


1. Zet de waterpijp op onderstaande wijze in elkaar:
- Als de schacht uit verschillende onderdelen bestaat, zet deze dan in elkaar.
- Monteer de grote rubber op de onderkant van de schacht.
- Draai het bijgeleverde buisje vast aan de onderkant van de schacht.
- Monteer het asbakje op het bovenste gedeelte van de schacht.
- Draai het bovenste onderdeeltje van de schacht vast boven de asbak (soms is dit onderdeeltje al op de schacht gedraaid en moet deze eraf gedraaid worden alvorens de asbak op de schacht te draaien).
- Zet het tabakskommetje (met bijgeleverde rubber) op het bovenste onderdeeltje van de schacht.
- Zet de schacht op het glazen reservoir.
- Duw de slang(en) met de rubbetjes in de schacht.

Houd er bij de waterpijpen die wij verkopen rekening mee dat de schacht van de waterpijp precies lang genoeg is, waardoor hij met de schroefdraad aan de onder en bovenkant maar voor een heel klein stukje ingedraaid hoeft te worden.


2. Vul het reservoir met water totdat de pin een paar centimeter onder water is.

3. Trek te tabak goed los en vul de tabakskom, stamp de tabak niet aan! Als je dit wel doet komt er geen lucht door de tabak, wat het roken minder aangenaam maakt.

4. Doe nu aluminiumfolie (met de glimmende kant naar beneden) over het tabakskommetje en prik hier 25 à 30 gaatjes in.

5. Steek het kooltje aan en leg het met de bolle kant naar boven op het aluminiumfolie. Veel mensen vinden het prettig om het kooltje te breken, waardoor er meer warmte en dus meer rook vrijkomt.

6. Maak de waterpijp na gebruik weer schoon. Het water in de vaas moet vervangen worden. Een goede manier om de slang(en) schoon te maken is om er een slok water doorheen te blazen. Een bijkomend voordeel van het goed schoonmaken van de waterpijp is dat alle smaken verdwijnen. Hierdoor heb je bij een volgende keer geen last meer hebt van de smaak van de vorige keer. Maak de waterpijp nooit schoon met schoonmaakmiddelen, maar gebruik gewoon water!

Specifiek voor de waterpijpen die wij verkopen: De waterpijpen die je bij ons koopt zijn -in tegenstelling tot veel andere waterpijpen- helemaal luchtdicht. Hierdoor is het nog belangrijker om de tabak heel losjes in het kommetje te doen. Probeer je er teveel tabak in te proppen, dan kan het dat de waterpijp zwaar rookt. 

 


 

Tips

1. Voeg ijs toe. Door ijs aan het water in de vaas toe te voegen wordt de rook smeuïger en het roken van de waterpijp aangenamer.
Voor een perfecte rook-ervaring kun je ook de Ice Bazooka gebruiken. Je kunt de Ice Bazooka gebruiken in combinatie met de Mya Hose XXL, Nemesis of Gipsy waterpijpslang. Door de koeling is de rook milder
 
2. Voeg naast water andere vloeistoffen toe. Experimenteer met vruchtensap, wijn en zelfs melk! (maakt de rook dikker). Smaken die toegevoegd worden bij het water in de vaas hebben ook hun effect op de smaak van de fruittabak. Houd er wel rekening mee dat een hele kleine toevoeging al een groot effect heeft, twee centimeter bovenop het water is genoeg! 

3. Bewaar fruittabak luchtdicht. Voor het behouden van de smaak van fruittabak kun je deze het best luchtdicht opslaan. Dit kan uitstekend op kamertemperatuur, maar bewaren in de koelkast is nog beter! 

4. Werk met het kooltje van buiten naar binnen. Voor een zo lang mogelijke ervaring is het verstandig om het (gebroken) kooltje eerst aan de buitenkant van het kommetje te leggen. Als de smaak van de fruittabak minder wordt, kun je langzamerhand het kooltje meer naar het midden van het kommetje verplaatsen.

5. Meng smaken. Het is erg leuk om smaken te mengen. Onze dubbele en driedubbele tabakskommen zijn hiervoor zeer geschikt. Banaan en aarbei is een goede combinatie, net als mango en citroen. Mint zorgt in combinatie met andere smaken voor een verfrissend effect.

6. Blaas regelmatig de rook uit de vaas. Door regelmatig de rook uit de vaas te blazen (door het daarvoor bestemde ventiel), voorkom je dat de rook naar het metaal van de waterpijp gaat smaken. Houdt er wel rekening mee dat je niet te hard blaast, want dan kan het kooltje nat worden.

 


 

Etiquette

1. Probeer de vaas niet op een tafel te zetten. Naast het potentiele brandgevaar, is het in bijvoorbeeld Syrie zeer onbeleefd.

2. Steek nooit een sigaret aan met het brandende kooltje. Niemand wil je jouw wenkbrauwen zien verliezen en ook dit wordt gezien als disrespectvol in landen in het Midden-Oosten.

3. Geef de waterpijp nooit direct door aan een ander persoon. Leg de slang eerst neer en wacht tot de volgende persoon de slang oppakt.

4. Leg als je klaar bent de slang om de waterpijp heen, dit is de traditionele manier om aan te geven dat je klaar bent met roken.

5. Rook de waterpijp met je rechterhand, de linkerhand wordt in veel culturen gezien als onrein.

6. De waterpijp is bedoeld om smaaktabak te roken, gebruik hem dan ook alleen hiervoor.

 

 

Heb je zelf nog een tip die je met andere waterpijp-rokers wilt delen? Geef dit dan door op het contactformulier en wij voegen hem hier toe!

Wanneer je verder wilt gaan op de site,
geef je aan dat je 18 jaar of ouder bent.

Ben je 18 jaar of ouder?

Waterpijp-Online.nl verkoopt geen rookartikelen als je jonger bent dan 18 jaar,
omdat dit schadelijk is voor je gezondheid en wettelijk verboden is.
lees er hier meer over.< 18 verkopen wij geen rookartikelen